2012. augusztus 1., szerda

Pite

Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
2 dkg cukor
15 dkg margarin/vaj
1/4 teáskanál só
4 evőkanál jéghideg víz


A lisztet összekeverjük a cukorral, sóval, elmorzsoljuk benne a margarint, majd összegyúrjuk a hideg vízzel. 1 órára hűtőbe tesszük.


Amíg a hűtőben csücsül a tészta, elkészíthetjük a tölteléket. Ez már nagyon ízlésfüggő, ki milyen gyümölccsel szeretné megtölteni. Én eddig készítettem almásat, barackosat, banánosat. De szerintem bármilyen gyümölcs illik bele. 
Az almás töltelékhez meghámoztam, lereszeltem az almát, egy kevés cukorral és fahéjjal megpároltam.
A barackoshoz meghámoztam, vékony szeletekre szeltem a barackot, egy kevés olvasztott margarinon cukorral, fahéjjal megpároltam. A banánost ugyanígy.


A pitesütőt kikenjük margarinnal. A tészta kétharmadát kinyújtjuk, kibéleljük vele a formát. Megszórjuk zsemlemorzsával (hogy ne ázzon el a tészta), beleöntjük a tölteléket, rászelünk 3 dkg margarint.
Kinyújtjuk a maradék tésztát, befedjük vele a sütit. A tetejét megszurkáljuk vagy bevagdossuk, aztán mehet a sütőbe. 180 fokon, kb. 45 percig sütjük.






Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/almas-pite-17-amerikai

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése