2012. augusztus 8., szerda

Gömböcös rizottó

Hozzávalók:
50 dkg darálthús
1-2 szelet szikkadt kenyér
1,5 dl növényi tej (pl. szójatej)
só, őrölt bors
1 ek. apróra vágott petrezselyem
2-3 gerezd fokhagyma (zúzva)
1 kis fej vöröshagyma (apróra vágva)
2 ek. vaj/margarin

2 dl rizs
2 sárgarépa (karikázva)
1 ek. olaj

A kenyeret a tejbe tördeljük, majd néhány perc múlva kinyomkodjuk. Összedolgozzuk a darálthússal, a sóval, borssal, petrezselyemmel, hagymával, fokhagymával, és a vajjal. Hűtőben pihentetjük (nem muszáj).
Gombócokat formázunk belőle, és olajozott tepsiben megsütjük 200 fokon (kb. 15 perc).
A sárgarépát egy kanál margarinon megpároljuk, a rizst megfőzzük.
A rizst fellazítjuk, összekeverjük a sárgarépával és a gombócokkal. Melegen tálaljuk.

Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/gombocos-rizotto

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése