2012. augusztus 3., péntek

Krokett

Hozzávalók:
5-6 nagy krumpli

petrezselyemzöld (én medvehagymát is tettem bele, kicsit fokhagymás íze lesz tőle)
liszt, amennyit felvesz
(én egy kevés margarint is adtam hozzá)
zsemlemorzsa


A krumplit megfőzzük sós vízben, krumplinyomón áttörjük. Ha kell, teszünk még hozzá sót. Amíg meleg, belekeverjük a margarint. Amikor kicsit kihűlt, hozzátesszük az aprított petrezselymet, aztán a lisztet. Közepesen lágy tésztának kell lennie. Tenyerünkkel kígyó formára sodorjuk, majd 8-10 cm-es darabokra vagdossuk (én csak a kezemmel vettem ki kis adagokat, és egyenként csináltam meg a két tenyerem között a kroketteket), majd zsemlemorzsába hempergetjük, és forró olajban kisütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése