2012. augusztus 2., csütörtök

Almás sütemény

Hozzávalók:
15 dkg liszt
10 dkg cukor
20 dkg búzadara
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliáscukor
1 kg alma
1-2 tk. őrölt fahéj
10 dkg vaj/margarin
(1 marék mandulaszelet)

Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, összekeverjük a fahéjjal és a cukorral.
A lisztet a búzadarával, a sütőporral és a vaníliáscukorral alaposan elkeverjük.
A tortaformát (24 cm) vastagon kivajazzuk (margarinozzuk), majd beleöntünk a lisztes keverékből 3/4 csészényit. Aztán erre felváltva egy-egy réteg almát, meg lisztes keveréket. A lényeg, hogy a tetején "tészta" legyen. Erre rácsipkedjük a vajat (margarint), majd esetleg szórhatunk rá mandulaszeletet (nekem nem volt, de nélküle is nagyon finom lett).
180 fokon 25-30 percig sütjük, csak akkor lehet szelni, ha kihűlt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése